Liberecký kraj daroval na obnovu Vysokých Tatier 500 tisíc Kč

14.03.2005 Celý región

Darovaciu zmluvu na sumu 500 tisíc Kč (asi 625 tisíc Sk) podpísal 9. marca v Prešove hajtman Libereckého kraja Petr Skokan s predsedom Prešovského samosprávn...
Darovaciu zmluvu na sumu 500 tisíc Kč (asi 625 tisíc Sk) podpísal 9. marca v Prešove hajtman Libereckého kraja Petr Skokan s predsedom Prešovského samosprávneho kraja (PSK) Petrom Chudíkom. Peniaze sú určené na obnovu Vysokých Tatier a pochádzajú priamo z rozpočtu Libereckého kraja.

Skokan pred novinármi po slávnostnom akte povedal, že je to v doterajšej histórii Libereckého kraja najvyššia suma, ktorou samospráva regiónu niekomu pomohla. Napríklad pre postihnutých vlnou cunami v Ázii poslali 100 tisíc Kč. Skokan tiež konštatoval, že je dobré, ak darca neurčil, na čo konkrétne by sa mali peniaze použiť. Utvrdil ho v tom aj film Štátnych lesov Tatranského národného parku o tom, čo sa v slovenských veľhorách stalo a ako sa to rieši a ktorý mu Chudík premietol.
Chudík informoval, že o využití tohto daru a jemu totožného z Pardubického kraja bude rozhodovať krajský parlament na zasadnutí v apríli. Predseda konkretizoval, že navrhne nákup techniky za jeden milión Sk pre stredisko Správy a údržby ciest PSK v Poprade na udržiavanie tzv. Cesty slobody vo Vysokých Tatrách.
Zastupiteľstvo PSK ešte v decembri rozhodlo o mimoriadnej podpore pre mesto Vysoké Tatry v sume jeden milión Sk. Poslali ho rovno na mestský účet.

(jj)
 

Vyberte región

mark